De bagage van Schiphol Airport

Amsterdam Airport Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en een van de belangrijkste luchthavens in Europa. Schiphol is de thuishaven van onder andere KLM en Corendon en is de Europese Hub van Delta Airlines. Schiphol heeft de beschikking over zes start-en landingsbanen. Jaarlijks worden er ongeveer 50 miljoen passagiers verwerkt en landde en startte er 437.00 vliegtuigen.  Je kunt dus wel zeggen dat het op Schiphol vaak een behoorlijk drukke bedoeling is, dit is dan ook duidelijk bij de bagageafhandeling die dagelijks plaats dient te vinden.

Op Schiphol werken ruim tweeduizend mensen om het verloop veilig en snel te laten verlopen. Jaarlijks worden er ruim vijftig miljoen stuks bagage verwerkt. De bagagehallen en het platform vormen samen een oppervlakte van meer dan twaalf voetbalvelden! Er wordt daarnaast ook een hoop geld geïnvesteerd in allerlei nieuwere en snellere manieren om de bagage te verwerken. Denk aan diverse sorteersystemen, bagagerobots, conveyor systemen en bagagelabels.

Door het uitgebreide aanbod bagage dient Schiphol ook een grote flexibiliteit te hanteren wat betreft het sorteren. Schiphol is namelijk een echte transferluchthaven en de transferbagage zorgt voor ongeveer 40 á 50% van de koffers. Samen met de partners van Schiphol proberen zij de beste presterende transferluchthaven van de wereld te zijn.