Een garagedeur voor je vakantiehuis


Je hebt een vakantiehuis en wilt een garagedeur plaatsen, maar welke soort deur moet je dan kiezen? Er zijn immers tegenwoordig zoveel verschillende soorten garagedeuren verkrijgbaar. Van deuren die op de ouderwetse manier open klappen tot openslaande deuren en roldeuren die je vaak bij self storage units ziet, maar die ook uitermate geschikt zijn voor garages bij huizen. Kortom, de keuze is enorm groot en daardoor is het goed om te weten wat een voor- en nadelen van een aantal soorten garagedeuren zijn. Daarover lees je in deze blogpost meer.

Kanteldeuren

Jaren geleden werd bij vrijwel iedere garage standaard een kanteldeur gemonteerd. Het grote voordeel van dergelijke deuren is dat ze met een zwiep geopend zijn en dat ze relatief goedkoop zijn, omdat ze vaak niet van isolatiemateriaal zijn voorzien. Wanneer je echter geen oprit hebt voor de garageruimte, is dit type deur minder geschikt. Doordat het deurblad naar buiten toe open kantelt kun je namelijk nietsvermoedende voorbijgangers raken en dat wil je niet.Ouderwetse-kanteldeur

Roldeuren

Zoals we in de inleiding van deze blog al aangaven, worden roldeuren vaak gebruikt voor opslagboxen. Toch is dit type deur ook uitermate geschikt voor situaties waarin je geen oprit hebt. De lamellen worden namelijk recht naar boven toe opgerold in een opbergsysteem en vormen daardoor geen gevaar voor voorbijgangers. Ook zorgt een roldeur ervoor dat je de ruimte in de garage optimaal kunt gebruiken, omdat het deurblad niet onder het plafond wordt gehangen maar in het opbergsysteem worden opgeborgen.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn perfect wanneer je bijvoorbeeld met de auto in de garage wilt parkeren of wanneer je er regelmatig met de fiets in en uit wilt gaan. Zoals de naam al aangeeft bestaat dit type deur uit twee onderdelen die openslaan waardoor je de garage in en uit kunt gaan.

Openslaande garagedeuren vormen bovendien een schitterende aanvulling op woningen zoals boerderijen of andere woningen met een landelijke uitstraling. Dat komt namelijk omdat je de deuren vaak van hout kunt laten maken waardoor je dat echte landelijke gevoel krijgt.

Sectionale garagedeuren

Sectionale deuren worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Dat komt namelijk omdat ze meestal goed geïsoleerd zijn en een moderne uitstraling hebben. Bovendien klappen, net als bij een roldeur, de lamellen recht naar boven tijdens het openen. Het verschil met een roldeur is alleen dat bij een sectionale deur de lamellen onder het plafond in de garage worden gehangen. Daardoor dient het plafond vrij te blijven.

Sectionale-deur

Oriënteer je goed

Wanneer je een garagedeur voor je vakantiewoning wilt, is het aan te raden om bij andere mensen met een vakantiewoning in hetzelfde land langs te gaan en te vragen of ze tevreden zijn over de garagedeur en waar ze de deur hebben gekocht. Door een aantal van dit soort gesprekken te voeren zal je er al snel achter komen welke leveranciers betrouwbaar zijn en welke niet.

Natuurlijk kun je ook in Nederland op zoek gaan naar een leverancier, zo zijn er diverse zaken in Nederland die zich gespecialiseerd hebben in het leveren van een verscheidenheid aan garagedeuren. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je de verschillende mogelijkheden en leveranciers met elkaar vergelijkt. Op die manier kun je tot een besluit komen waar goed is over nagedacht en waarvan de kans heel klein is dat je er achteraf spijt van zult krijgen.

Zorg er overigens ook voor dat de garagedeur die je uiteindelijk kiest goed beveiligd is. Het is tenslotte lastig om een inbraak in een vakantiewoning te voorkomen, omdat je er vaak niet bent. Neem daarom voldoende maatregelen om een inbraak te voorkomen. Meer maatregelen nodig? Lees dan dit artikel: http://www.authentiekvakantiehuis.nl/je-vakantiewoning-tegen-inbraak-beveiligen/