Het verborgen centrum van Schiedam

Wanneer je denkt aan een dagje weg denk je waarschijnlijk niet meteen aan Schiedam. Dit terwijl Schiedam een leuke plek is om een dagje heen te gaan. Dus ga je niet op vakantie maar wil je wel leuke dagjes weg? Kijk dan eens naar de verborgen steden van Nederland. Schiedam heeft een historisch centrum met tal van winkels, een breed horeca-aanbod met gezellige terrassen en er worden elk seizoen leuke evenementen voor zowel jong als oud georganiseerd.

De grote en kleine terrassen maken het straatbeeld van Schiedam aangenaam, in de zomer lekker met een witbiertje op het terras en in de winter zit je lekker met een warme chocomel onder een terrasverwarmer.

Wat is er te doen in Schiedam?

Een dag in Schiedam is, voor sommige verrassend genoeg, zo gevuld. Voor een leerzame dag kun je een bezoekje brengen aan het Stedelijk Museum of het Jenevermuseum. Wil je liever iets avontuurrijks? Ga dan een kijkje nemen bij de hoogste molens ter wereld.

Schiedam leeft op en rond het water, een rondvaart door de historische binnenstad is dan ook een leuke activiteit om te doen. Natuurlijk kan er ook goed gewinkeld worden in de stad en er zijn vele evenementen die je kunt bezoeken. Het voordeel is dat parkeren in Schiedam geen probleem is, in tegenstelling tot grotere steden als Amsterdam of Rotterdam. Er is voldoende parkeergelegenheid en de stad is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Ben je enthousiast geworden? Bezoek dan deze stad eens en laat je verrassen door het gezellige stadscentrum waar je na een dagje winkelen genoeg leuke tentjes hebt om lekker wat te gaan eten of een kopje koffie te drinken.