Luxe vakanties Bretagne

Bretagne is een prachtige regio in Frankrijk, waar heerlijke vakanties kunnen worden beleefd. Het gelijknamige schiereiland ligt in het westen van Frankrijk en deze regio zal u zeker niet gaan tegenvallen. Bretagne heeft een lange kustlijn, waar prachtige brede stranden en ruigere rotsen elkaar afwisselen. In het binnenland vindt men juist veel groen en is het landschap heuvelachtig.

Bretagne, een prachtige regio

Elk jaar komen er vele toeristen naar deze prachtige regio. Bretagne ligt direct aan de zee en zodoende vindt men hier prachtige stranden, mooie baaien en natuurlijk vele andere bezienswaardigheden. Bretagne was voor een lange tijd een zelfstandige regio binnen Frankrijk. In de 17e eeuw veranderde dit en begon Bretagne steeds meer bij Frankrijk te horen. Toch ziet men nog steeds het unieke karakter terug in deze regio.

De prachtige natuur is één van de grootste trekkers van deze regio. De natuur is hier dan ook echt prachtig en natuurlijk vindt men altijd de zee weer terug op de achtergrond. Het uitzicht in Bretagne is dan ook net, of men zich in een schilderij bevindt. Doordat Bretagne een heuvelachtig landschap heeft, loont het zich perfect voor heerlijke wandel- en fietstochten. Bretagne heeft een zacht klimaat, waardoor het hier onder andere in de zomer heerlijk vertoeven is.

Bretagne heeft een rijke geschiedenis en zodoende is Bretagne erg zuinig op al het erfgoed. Zodoende vindt men hier kleine en gezellige dorpjes, waar men zich soms nog even in de Middeleeuwen waant. Doordat Bretagne aan de zee ligt, speelt de zee hier dan ook een belangrijke rol. Zo ook in het eten en drinken. Visgerechten zijn hier enorm populair. In de restaurants staan er dan ook voornamelijk producten uit de zee op de kaart. Wie geen zin heeft om uit eten te gaan, kan zich perfect vermaken in één van de Franse supermarkten. Natuurlijk mag tijdens de luxe vakantie een glas cider niet ontbreken. Cider is één van de specialiteiten uit deze regio.

Luxe vakanties

Bretagne leent zich perfect voor verschillende soorten luxe vakanties. Zo kunnen er bijvoorbeeld prachtige, stijlvolle vakantiehuizen worden gehuurd. Deze vakantiehuizen liggen op prachtige locaties en zijn voorzien van vele luxe voorzieningen. De vakantiehuizen hebben voldoende privacy en poer vakantiehuis kunnen de voorzieningen natuurlijk verschillen. Sommige vakantiehuizen hebben namelijk een eigen privézwembad, terwijl andere vakantie huizen weer over andere luxe voorzieningen beschikken. Het is ook mogelijk om luxe stacaravans in deze regio te huren. Ook deze luxe stacaravans zijn voorzien van voldoende voorzieningen, zoals airconditioning, een televisie, een eigen douche en een luxe keuken. Voldoende om hier heerlijke luxe vakanties te beleven.

In Bretagne vindt men ook een aantal luxe vakantieparken. Hier kan men onder andere vakantiehuizen of mobil homes huren. Natuurlijk zijn alle accommodaties voorzien van een gezellige inrichting en voldoende voorzieningen. Op deze vakantieparken vindt men vaak een aantal winkeltjes waar men onder andere een beperkt aanbod aan levensmiddelen vindt. Natuurlijk bevinden zich ook een heerlijke restaurants op het vakantiepark, waar de gasten kunnen eten. Zo kunnen zij nog meer genieten van hun luxe vakanties in Bretagne.

Mocht een luxe vakantie helemaal niets zijn voor u, dan is backpacken in Bretagne ook hartstikke leuk. Vergeet hierbij alleen niet de reistas goed in te pakken!