Massatoerisme in Turkije

marmarisJaarlijks wordt Turkije bezocht door zo’n 30 miljoen toeristen die voornamelijk uit Europa komen. Ondanks terugvallen in toeristenaantallen van andere omliggende landen nemen de aantallen in Turkije nog elk jaar flink toe. De bekendste bestemmingen waar het massatoerisme voet aan de grond heeft zijn Alanya, Marmaris en Side.

Alanya
Alanya is een van de meest bezochte badplaatsen van Turkije en is gelegen aan de Turkse Rivièra. Er zijn dit jaar maarliefst 64(!) miljoen overnachtingen doorgebracht door toeristen in de vele hotels en vakantiewoningen die Alanya rijk is. Deze stijging van 10% ten opzicht van de vorige meting bevestigt dat er nog steeds nieuwe hotels bijgebouwd dienen te worden. Voor 2015 staan er weer een aantal mooie hotels op het programma waarvan de meest veelbelovende Hotel Michell & Spa is.

Marmaris

Marmaris staat vooral bij jongeren bekend als goede vakantiebestemming in Turkije. Door de vele bars en discotheken is dit een paradijs voor partygangers die tot in de vroege uurtjes door willen gaan. Naast de overvloed aan uitgaansmogelijkheden zijn de prijzen hier ook nog eens lager dan in andere populaire feestbestemmingen als Ibiza, Lloret de Mar of Chersonissos. Het is hier zo goed vertoeven dat het ‘inwoneraantal’ van 30.000 toeneemt tot boven de 200.000 in de zomer, wat de verhouding tussen inwoners en toeristen maar liefst één op zes maakt.

Side
Gelegen tussen Antalya en Alanya is Side een badplaats die beschikt over een bruisende geschiedenis waar nog veel van overgebleven is. Zo zijn er in de omgeving vele opgravingen te bezoeken alsook de historische binnenstad van Side. Ook Side groeit nog altijd qua toeristenaantallen en hotels om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen. Het Viola Garden is hier een mooi voorbeeld van. Side is de ideale bestemming voor toeristen die willen genieten van strand, warmte en cultuur.