Vliegen via Duitsland

Wie in Nedeland woont zal al snel op zoek gaan naar vliegtickets met vertrek en aankomst in Schiphol of een andere luchthaven in Nederland. Toch kun je een stuk voordeliger uit zijn als je je niet alleen maar beperkt tot het vergelijken van vliegtickets in Nederland maar ook over de landgrenzen heen kijkt. Zo kan het ook voordeliger zijn om te vliegen via België of Duitsland. Er zijn vele luchthavens die niet al te ver rijden zijn en die toch een stuk voordeliger zijn naar bepaalde bestemmingen.

De meest naburige luchthavens in Duitsland zijn die van Münster, Weeze, Düsseldorf en Keulen. Vaak kun je via bepaalde vliegtuigmaatschappijen kijken van waar ze vliegen en wat de vlieprijzen zijn. Vaak zijn de Duitse vliegvelden erg goed bereikbaar en kun je bijvoorbeeld parkeren vliegveld Dusseldorf voor een mooie prijs. Vanuit diverse treinstations reizen ookwel shuttlebussen van en naar het vliegveld, dus ook met het openbaar vervoer zijn de luchthavens makkelijk bereikbaar.

Vliegveld DüsseldorfDe vakantieperiodes in Duitsland komen vaak niet overeen met de vakantieperiodes in Nederland, hierdoor kun je dus profiteren van gunstige prijzen tijdens de Nederlandse vakanties. Ook voor kinderen is vliegen vanuit Duitsland vaak een stuk voordeliger omdat er vaak sprake is van lage prijzen voor kinderen. Daarnaast zijn de vliegvelden vaak een stuk overzichtelijker omdat ze niet zo erg groot zijn als bijvoorbeeld Schiphol.