Een reisje naar Barcelona

Barcelona is een vaak gehoorde bestemming voor een stedentrip maar velen denken er niet over na om als echte vakantiebestemming te kiezen voor Barcelona. Sommige mensen keken ons dan ook wat raar aan toen mijn vriend en ik er voor kozen om twee weken te verblijven in superstad Barcelona en hier geen Barcelona citytrip van te maken. Wij waren hier al vaker geweest omdat een van onze ouders hier al wat jaren eens per jaar een maand vertoeft in Barcelona. Wat trouwens erg ideaal is om zo maar even een weekend naar Barcelona te gaan. Maar in ieder geval, we hadden bedacht twee weken in Barcelona onze jaarlijkse vakantie te vieren.

Barceloneta

We hadden een leuk appartementje gehuurd in de wijk Barceloneta. Deze plaats trok ons heel erg aan omdat je dan gewoon op twee minuten lopen aan het strand zit en omdat je erg makkelijke verbinding hebt met de metro. Daarnaast sta je binnen een kwartier op de Ramblas en dus in het winkelcentrum. Ideaal dus! Gelukkig wisten we al waar we moesten zijn anders ben je toch een tijdje aan het zoeken om een leuk appartementje op een goede locatie te vinden. Wij hebben trouwens bewust gekozen voor een appartement omdat je in Barcelona natuurlijk  erg lekker eten en drinken kunt kopen voor een goede prijs. Een hotel zouden we dus wat zonde vinden van het geld. Daarnaast vinden wij het ook altijd lekker om ook eens één á twee avonden lekker eten en drinken te halen en ‘thuis’ wat uit te rusten. Er zat ook een mooi balkon aan het appartement dus ‘sochtends even naar de bakker om de hoek en we konden heerlijk eten op het balkon.

Hop-on Hop-off

De eerste twee dagen hebben we zo’n echte toeristische bustour gedaan met een hop-on-hop-off bus. Hoewel we al eerder in Barcelona waren geweest hadden we nog nooit heel Barcelona gezien. Ik moet zeggen dat het leuk was in de bus maar ik was er na de eerste dag eigenlijk al klaar mee, maar toen hadden we natuurlijk nog maar 1 helft gezien! De volgende dag zijn we dus min of meer omdat we voelden dat het zo moest naar de andere helft gegaan met de bus. We zijn alleen uitgestapt bij Camp Nou, vooral omdat mijn vriend hier dolgraag naar binnen wilde. Hoewel ikzelf niets om voetbal gaf snapte ik het sentiment wel. Wat is dat een indrukwekkend stadion! Toen hebben we ook meteen besloten dat we jaartjes zouden kopen voor een wedstrijd van FC Barcelona, alleen al om mee te maken hoe het daar is als het stadion vol zat. Helaas hadden zij in de twee weken dat wij daar waren geen thuiswedstrijd, wat we erg jammer vonden!

Fietsen in Barcelona

De dagen erna hebben we vooral gewinkeld, gegeten, gedronken, op het strand gelegen en rondgefietst. Barcelona heeft een ideaal systeem met fietsen, wat inmiddels wereldwijd al bekend en ingevoerd is. Je hebt er allemaal verschillende fietsstandplaatsen waar je (als je hebt betaald) een fiets uit kunt pakken. Heel de stad staat begeven van dergelijke plekken dus je kunt altijd wel een fiets pakken. Barcelona is trouwens echt ideaal met de fiets, sommige interessante dingen liggen toch wat verder uit elkaar en als je alles gaat lopen kun je nogal wat blaren krijgen. Daarnaast is Barcelona een erg fietsvriendelijke stad, wat je natuurlijk niet overal ziet.  Taxi’s rijden er genoeg maar vaak zit je er twee keer zolang in als dat je gewoon een fiets pakt en de metro is ook erg handig maar vaak moet je eerst al een eindje lopen voor je bij het metrostation bent.

Het strand van Barcelona

Zoals ik al eerder aangaf hebben we ook heel wat uren op het strand gelegen. Dat is voor
ons dan ook het ideale aan Barcelona: je hebt een strandvakantie maar er is daarnaast nog genoeg te doen in zo’n grote stad. Het strand van Barcelona is erg lang en loopt van de beroemde ‘W’ toren helemaal langs de kust. We hebben misschien maar twee keer gezwommen omdat het voorjaar was dus het water was nog redelijk koud, het nadeel vonden wij wel is dat het strand in het water erg stijl naar beneden loopt, dan sta je tot ongeveer tot je midden in het water. Gelukkig kun je wel een heel eind het water in lopen. Een groot nadeel aan het strand zijn de Thaise mensen die een ‘massahie’ aanbieden. Een massage over je hele lichaam voor nog geen €5 euro. Ik heb er één geprobeerd maar vond het verschrikkelijk. Als je deze dames andere mensen ziet masseren ziet het er heerlijk uit, ze maken allemaal bewegingen die er erg goed uit zijn maar zodra ze bij jou bezig zijn merk je dat dat maar show was om anderen te overtuigen dat ze ook zo’n ‘lekkere’ massage moeten nemen.

We hebben een heerlijke vakantie gehad in Barcelona en zijn ook zeker van plan hier volgend jaar weer naar toe te gaan. Misschien geen twee weken meer maar toch wel een lang weekend. Voordeel is dat we de stad nu min of meer ‘kennen’ en dat we weten waar we moeten zijn voor het lekkere eten, drinken en genieten. Vooral bij Restaurant Cava Mar in Bacelonetta en Restaurant Sinatra in de wijk El Gotic kun je heerlijk eten, en voor een heerlijke lunch kun je terecht bij strandtent Princeza Z3, hier kun je heerlijke Nacho’s bestellen.

Door: Francheska