Spaanse Taalcursus in Spanje

Vorig jaar heb ik een Spaanse taalcursus in Spanje gevolgd. Dit deed ik bij de school don Quijote in Granada. Granada ligt helemaal in het zuiden van Spanje dicht bij de zuidelijke stad Malaga. Vanaf Malaga kan men gemakkelijk doorrijden naar Gibraltar om de oversteek tussen het Europese en Afrikaanse continent te maken. Dat heb ik helaas tijdens mijn periode in Granada niet kunnen verwezenlijken, maar ondanks dat was het een geweldige en onvergetelijke tijd.

Ik besloot een 4 wekelijkse  taalcursus te gaan volgen in Granada om iets meer kennis op te doen van de Spaanse taal, maar ook van de Spaanse cultuur. Via de website Study-Globe.com zocht ik hulp bij het zoeken naar een talenschool, waarbij mijn voorkeur altijd al uit ging naar Granada. Via Study-Globe kon ik ook gemakkelijk een appartement vinden. Er zijn ook mogelijkheden voor het slapen in een gastgezin, of een studentenkamer, maar ik gaf de voorkeur aan een eigen appartement.

De stad Granada is werkelijk waar geweldig, in de zomer lopen de temperaturen aardig op, omdat de stad erg zuidelijk ligt. De hele stad heeft een bijzondere openhartige sfeer, waardoor ik het typische Spaanse leven echt goed heb kunnen proeven. Er werd me van te voren verteld dat Granada een echte studentenstad is. Het is erg gezellig om ’s avonds op stap te gaan en je mee te laten slepen door de tapascultuur. Hierbij ga je van bar naar bar, waar je bij elke bar naast je biertje een portie tapas voorgeschoteld krijgt. Het lijkt een onderlinge competitie wie de lekkerste tapas kan serveren, waarbij je aan allerlei heerlijke versnaperingen kan denken zoals Serrano Ham, gemarineerde olijven maar ook mini hamburgertjes met friet.

Tijdens mijn studie kwam ik via de school in contact met veel internationale studenten. Het was een erg gezellig groepje studenten, die mee hebben gedragen aan mijn goede ervaringen in Granada. In de weekends deden we verschillende uitstapjes met zijn allen, zo zijn we natuurlijk eens naar het Alhambra geweest. Een erg indrukwekkende Moorse vestiging boven op een berg in de stad Granada. Ook hebben we eens een uitstapje gedaan naar Malaga en een strand in de buurt bezocht.

Wat betreft de leerstof moet ik zeggen dat ik erg tevreden was over de lessen bij Don Quijote. Ondanks dat we in groepjes werkten, was er veel persoonlijke aandacht en heb ik veel kunnen leren. Voordat ik aankwam sprak ik echt geen woord Spaans en na 4 weken was ik toch al in staat om conversaties met mensen te volgen.

 

Lees ook over taalreizen naar Salamanca