Rondreis Japan

Op reis naar Japan, een land van de uitersten. Ik heb altijd al een speciale band gehad met het land en deze stond dan ook zeker op mijn to-do lijstje. Na flink wat geld gespaard te hebben heb ik een georganiseerde reis naar Japan geboekt. Een 22-daagse rondreis langs min of meer alle hoogtepunten van Japan. Natuurlijk zie je dan altijd maar een beperkt deel maar ik ben zeker van plan nog eens terug te gaan naar de plaatsen die voor mij het mooist waren, wellicht blijf ik dan nog wel wat langer. Tijdens dergelijke rondreizen heb je meestal niet al te veel tijd over en dat was nu hetzelfde, je hebt in ieder geval de meeste dingen gezien die je gezien móet hebben en je hebt in ieder geval al een beeld bij het land.

Fukuoka

De groepsreis begon in Fukuoka, een stad op een van de meest westelijk gelegen eilanden van Japan.  Hier hebben we diverse  activiteiten gedaan zoals een bezoek aan het Kokusai Cnetre. Hier worden erg veel Sumo-wedstrijden gehouden en is erg indrukwekkend. Ongelooflijk wat een grote sport dit in Japan is! In Nederland lachen we vaak maar een beetje om deze sport maar in Japan is Sumo-worstelen ongeveer even populair als voetbal bij ons. In Fukuoka hebben we ook de  Fukuoka Tower bezocht. Dit is een van de grootste gebouwen in Japan en is erg leuk om te bezoeken.

Nagasaki

De volgende stad was Nagasaki, ook gelegen op een van de westelijke eilanden van Japan. Nagasaki is een echte havenstad waarbij je meteen veel ziet van de gezelligheid en bedrijvigheden die een havenstad met zich mee brengt. Natuurlijk heeft Nagasaki een verschrikkelijke geschiedenis. De stad is in 1995 door een atoombom getroffen , je ziet dat de stad zich hierna helemaal opnieuw opgebouwd heeft. Het is dan ook extra beladen als je het Park van de Vrede bezoekt, wat trouwens een erg mooi park is. Al je in Nagasaki bent moet je ook zeker eens een kijkje nemen in de Ōura Church. Je ziet aan deze kerk duidelijk de Westerse invloeden maar de Japanners zijn hier zeker trots op!

Kumamoto, Beppu en Matsuyama

Hierna zijn we naar Kumamoto, Beppu en Matsuyama geweest, ik moet eerlijk zeggen dat ik deze bezoeken niet echt bijzonder vond. Natuurlijk is het leuk om meer van Japan te zien maar deze steden waren niet de meest indrukwekkende. Als je naar Kumamoto gaat zou ik zeker langs het Kumamoto Castle gaan, een echt Japans kasteel zoals je het zou verwachten en in de films ziet. Beppu is vooral interessant vanwege de geiser en de thermale bronnen. Het lijkt er hier ook op dat de stad hier wat naar gebouwd is en dat deze bronnen voor hen het belangrijkste zijn. Ze hebben wel erg goed gebruik gemaakt van de het vele warme water, zo halen ze hier erg veel energie vandaan die ze weer gebruiken in hun stad. Matsuyama is een echte studentenstad. Je hebt hier vele universiteiten en dit zie je ook zeker terug op de straten.

 

Kurashiki

In Kurashiki verbleven we wat langer. Kurashiki ligt in de Okayama Prefecture, een prefectuur is vergelijkbaar met een Nederlandse provincie. Kurashiki is bekend vanwege zijn vele kanalen die door de stad heen lopen. Hoewel we in Nederland natuurlijk wel wat gewend zijn met de Amsterdamse en utrechtse grachten is het totaal niet te vergelijken met de kanalen in Kurashiki. De manier hoe ze deze hebben aangelegd is echt prachtig en typisch op zijn Japans!  Naast de mooie kanalen staan er ook prachtige gebouwen zoals pakhuizen. Je ziet hier echt de originele Japanse gebouwen en winkels en dat heeft me erg aangesproken, als ik nog eens naar Japan ga zal ik hier zeker weer naartoe gaan.

Kyoto en Tokyo

De laatste acht dagen verbleven we in Kyoto en Tokyo. Kytoto is een prachtige stad met erg veel mooie gebouwen. Vooral omdat de stad niet gebombardeerd is in de oorlog zie je deze gebouwen nog door heel de stad. Hoewel ik Kyoto prachtig vond maakt Tokyo veel meer indruk op me. Zelf vind ik Tokyo wat vergelijkbaar met New York maar dan veel levendiger en unieker. Je waant je echt in een andere wereld, vooral als je Tokyo vergelijkt met de andere steden die ik bezocht had. Als je nagaat dat er in Tokyo 13 miljoen inwoners leven is het dan ook onbegrijpelijk hoe Tokyo nog steeds georganiseerd en schoon is. Waarschijnlijk heeft dit ook wel veel te maken met de mentaliteit van de Japanners, zij leven zo anders als wij hier.  Het zich op de berg de Fuji is ook indrukwekkend, het lijkt alsof de berg bij de stad hoort maar het contrast tussen mens en landschap is erg indrukwekkend.

Japan is zeker het bezoeken waard maar ik zou nu zelf geen georganiseerde reis meer volgen, je bent dan toch altijd afhankelijk van anderen maar het is zeker aan te raden als je geen zin of tijd hebt om je in Japan te verdiepen.

Door: Jette