Van New York naar Miami

Begin oktober 2011 zijn we met twee personen door de Verenigde Staten gereisd, we hebben hierbij de Oostkant van de Verenigde staten aangedaan.

We hebben gereisd van New York naar Miami en hebben alleen de vlucht , de huurauto en het hotel in New York geregeld voordat we aankwamen. De rest van de route stond eigenlijk min of meer vrij voor ons maar we hadden wel al gepland dat we sowieso naar Washington en Miami wilden gaan. Het was een reis om werkelijk nooit te vergeten en het heeft erg veel indruk op ons gemaakt. Vooral het verschil in landschap en het soort ‘beschaving’ vinden we zo vreemd om mee te maken. De oostkust van de Verenigde Staten is zo divers aan culturen en mensen dat het lijkt alsof je iedere keer weer in een andere wereld terecht komt.

New York

Zoals aangegeven kwamen we in New York aan. Eerlijk gezegd wisten we niet goed wat me moesten verwachten, natuurlijk heeft iedereen New York al in films, series en op diverse posters gezien maar New York in het echt meemaken is toch wel geweldig. We zijn natuurlijk naar het Empire State Building geweest en naar het Vrijheidsbeeld. Verder zijn we naar de Brooklyn Bridge gegaan en hebben we Times Square s’avonds nog meegepakt. Eerlijk gezegd wat Times square niet zo indrukwekkend als je zou verwachten , leuk om gezien te hebben maar zeker niet een must. Al denk je natuurlijk van tevoren wel dat je het gezien moet hebben.

Atlantic City

Na drie dagen New York zijn we naar Atlantic City doorgereisd.  Dit is een beetje als Las Vegas maar dan natuurlijk wat minder heftig. Je hebt hier een mooie boulevard waar je vele casino’s kunt bezoeken en er zijn erg vel musea die je kunt bezoeken. Wij hebben enkel de boulevard bezocht en hebben verder wat door Atlantic City gereden. De ‘Boardwalk’ is één van de langste boulevards ter wereld en je hebt er vele leuke zaakjes en leuke winkeltjes. Zeker een aanrader in Atlantic City.

Washington

Na twee dagen in Atlantic City gezeten te hebben zijn we naar Washington doorgereisd. Daar zijn we langs het witte huis gereden, het Capitool en het Washington monument. Verder is Washington maar een beetje een saaie en droevige stad. Je kunt wel echt zien dat het het soort ‘Den Haag’ van de Verenigde staten is. We hebben hier overnacht en hoewel we eigenlijk nog een dagje in Washington hadden gepland hebben we besloten maar door te rijden naar Atlanta. Een flinke reis dus we hadden nog heel wat kilometers voor de boeg.

Atlanta

In Atlanta wilden we zeker een kijkje gaan nemen bij de CNN Studio’s. Erg indrukwekkend te noemen! Je hebt er vele restaurants en kunt dus ook gerust zonder gids naar binnen wandelen. Wij wilden wel graag een rondleiding door het gebouw dus hebben daar voor gekozen. De tour was erg informatief en leuk, wel wat lang wachten. Je kunt er natuurlijk souvenirtjes kopen, de studio’s zien en de nieuwsuitzendingen live bekijken. Erg leuk om eens mee te maken en vooral omdat er zo veel bekende programma’s uit de studio’s komen rollen. Wie heeft er niet eens naar CNN gekeken?!

Orlando

Na Atlanta volgde Orlando. De stad staat vooral bekend om de pretparken en dat is net waarom we hier zo graag naar toe wilden gaan. We hadden dan ook vijf dagen gepland voor de stad. We zijn twee dagen naar Disney World geweest wat vergeleken met Disneyland Parijs echt geweldig is! De wachttijden waren behoorlijk lang maar dat weet je eigenlijk toch wel als je hier naartoe gaat. Nog een dagje Universal Studio’s hier achteraan geplakt wat ook erg leuk was maar zeker niet te vergelijken met Disney World.  Nog een dagje Sea World sloot Orlando wel af. Erg leuk om dit allemaal eens te mogen zien! We waren natuurlijk wel een kapitaal kwijt aan alle kaartjes voor de pretparken maar daar dien je toch wel van te voren rekening mee te houden.

Miami

Na Orlando reisden we verder naar ons einddoel Miami. En werkelijk waar: wat een heerlijke stad is het! Natuurlijk weet je een beetje wat je moet verwachten als je hier naartoe gaat maar het was er echt prachtig. Het weer was goed, het strand heerlijk en alles en iedereen leeft hier heerlijk buiten.  We zijn naar de wijk Little Havana geweest waar je oude Cubaanse invloeden treft en je heerlijk kunt eten! We hebben ook nog een ‘VIP Tour’ genomen langs de vakantiehuizen van vele bekende Amerikanen. Wat leven ze daar toch overdreven groots! Wel echt prachtig om die huizen te zien!

Kortom: de vakantie is zeker een aanrader. Je moet het natuurlijk alleen niet erg vinden om veel tijd in de auto rond te brengen en wie een stad echt wilt leren kennen dient natuurlijk wel heel wat meer tijd uit te trekken. Wij waren overal maar vrij kort maar het is ook zeker een aanrader om wat langer te blijven als je de luxe hebt dat je zo lang vrij kunt nemen.

Door: Nigel