Revalideren in Spanje

Misschien denk je bij een reis naar Spanje niet direct aan revalideren na een operatie. Maar andersom zou je na een heftige operatie best wel eens wensen dat je in een mooie ontspannen omgeving was. Revalideren in Spanje is een oplossing om in een mooie ontspannen leefomgeving onder professionele begeleiding zonder zorgen te kunnen revalideren. Wanneer je thuis revalideert kun je genieten van alle gemakken van thuis, maar dit kan er juist ook voor zorgen dat je al snel weer in de dagelijkse sleur komt. Dat je bepaalde (huishoudelijke) verplichtingen wilt voldoen, terwijl je dat eigenlijk nog niet kan en je je beter kunt concentreren op het revalidatieproces. Door te revalideren in Spanje kun je je volledig concentreren op de revalidatie en wordt je niet afgeleid door andere zaken.

Mogelijkheden van revalideren in Spanje

Er zijn verschillende mogelijkheden als je wilt revalideren in Spanje. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de klachten en het type revalidatie. Een geschikt revalidatiecentrum aan de Costa Blanca in Spanje is Revalidatiecentrum MedifitReha. MediftiReha is een instelling in Benitachell (Alicante) gericht op specialistische diagnostiek, behandeling en begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassen met een lichamelijke en/of cognitieve beperking.

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarna een revalidatie in Spanje mogelijk is, hierbij kun je denken aan:

 

  • Revalideren na heup of knie operatie.revalideren in spanje
  • Revalideren na CVA
  • Revalideren na rug of nek operatie
  • Oncologische revalidatie
  • Hart revalidatie
  • Revalidatie na trauma / ongeluk.
  • Revalidatie na whiplash

Tips revalideren in Spanje

Wil je gaan revalideren in Spanje? Ga dan eerst na of je ziektenkostenverzekeraar een revalidatie-behandeling in het buitenland vergoed. Normaal gesproken zijn ziektenkostenverzekeraars volgens het Europese verdrag verplicht om de kosten van klinische en poliklinische revalidatie te vergoeden. Hiervoor moet je wel een indicatiestelling van een revalidatiearts kunnen aantonen.

Bij een revalidatie zijn er vaak bepaalde voorzieningen, aanpassingen en / of hulpmiddelen nodig. Vaak zal de ziektekostenverzekering of de gemeente de kosten hiervoor vergoeden. Sommige revalidatiecentra bieden hulp bij de afwikkeling van de bijkomende administratieve zaken.

Bij het revalidatieproces is het erg belangrijk dat je de begeleidende arts, fysiotherapeut en therapeut goed begrijpt. Indien je geen Spaans spreekt is het belangrijk om te kijken naar een revalidatiecentrum waar je in het Nederlands of een andere taal die je goed beheerst te woord wordt gestaan.

Ga van te voren na of het revalidatiecentrum gespecialiseerd is in datgene waar jij voor gaat revalideren. Indien mogelijk, probeer dan ook reacties van andere mensen die jou voorgingen bij het revalideren in Spanje na te gaan.