Stijging vakantiegangers in eigen land

Dit jaar gaan er zo’n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de kerstvakantie. Dit verwacht NBTC Holland marketing. Daarvan viert precies de helft de vakantie in eigen land. Dit is iets meer dan vorig jaar.

Populaire tijd

De kerst blijft ondanks de crisis, een populaire tijd om er even lekker tussen uit te gaan. Doordat de kerst gunstig valt voor werknemers(woensdag en donderdag) wint deze week iets meer aan populariteit. In Nederland worden de vakanties vooral doorgebracht in vakantiehuisjes of bungalow parken. Een kwart kiest voor een hotel in eigen land.

Bungalowparken

De bungalowparken als Centerparks en Landal Greenparks lieten al weten dat er dit jaar meer vakanties zijn geboekt als vorig jaar. Daarnaast zijn de Nederlanders ook bereid om meer geld uit te geven dit jaar. Nu worden er vooraf al extra opties gereserveerd waar de jaren ervoor pas bij de receptie werd gereserveerd. Of mensen nu een catering voor een speciale gelegenheid willen of iets anders extra gedurende hun vakantie, dit is tegenwoordig bijna allemaal mogelijk. Ook buitenlandse invloeden zijn steeds meer toegankelijk. Zo is Javaans eetcafé Groningen gespecialiseerd in Indonesische gerechten.

Duitsland

Naast de vakanties in Nederland blijkt ook Duitsland nog steeds een populaire bestemming voor een korte vakantie. Zo’n 900.000 Nederlanders bezoeken onze oosterburen. Vooral de kerstmarkten blijken erg in trek voor een weekendje weg.