Taalreizen naar Salamanca

Steeds meer jongeren in Nederland zien het belang van de beheersing van de Spaanse taal. Spanje staat niet bekend om zijn florerende economie en handel met Nederland maar het aantal Spaans sprekende mensen is enorm groot. Dit komt vooral door de Spaanse  invloeden in Latijns Amerika. Omdat veel Europeanen graag de Spaanse taal beheersen, zijn er in Spanje veel mogelijkheden voor buitenlandse studenten om een cursus te volgen gedurende een aantal weken of maanden. Taalreizen naar Salamanca worden steeds populairder.

Taalreizen naar Salamanca iets voor jou?

In vrijwel alle grote Spaanse steden is er de gelegenheid voor buitenlandse studenten om er te een cursus te volgen. De stad bij uitstek is toch Salamanca. Ook Don Quijote heeft een vestiging in Salamanca.  De aanwezigheid van de vele taalscholen in de stad is niet vreemd. De universiteit van Salamanca stelt namelijk de  Diplomas de Español como Lengua Extranjera op. Dit betekent vrij vertaald: Diploma’s van het Spaans als vreemde taal. Ook heeft de historische stad zijn karakter behouden en staat het centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Steeds meer mensen kiezen daarom voor taalreizen naar Salamanca.

Nederlanders op taalreis

Wanneer je Spaanse les in Spanje wilt gaan volgen hoef je niet bang te zijn dat je als enige Nederlander aanwezig bent. Vaak zijn er veel Nederlandse studenten aanwezig, vooral in de zomervakanties. Daarnaast zijn er nog tal van studenten uit andere Europese landen. Wanneer je je goed wilt laten adviseren kan je terecht bij een van de vele taalinstituten. Ook wanneer het gaat om overige zaken zoals huisvesting, financiële regelingen en andere randzaken. Taalreizen naar Salamanca een echte aanrader!

Taalcursus in Nederland

Wil je toch liever in Nederland een taalcursus volgen? Dan is er keuze genoeg. Maar waarom wil je een andere taal leren? Voor je vakantietijd? Of ga je in het buitenland werken? Of doe je veel zaken met buitenlandse bedrijven? Onderschat nooit de culturele verschillen op taalgebied. Zeker als je een taal wil leren in de zakenwereld. Kies daarom voor een zakelijke taalcursus op maat. Je hebt vaak te maken met vakjargon die in een algemene of schriftelijke cursus ontbreekt. In Eindhoven is Interlect Groep uit Eindhoven is gespecialiseerd in het geven van zakelijke taaltrainingen op maat, in onder andere zakelijk Spaans, taaltraining zakelijk Engels, Duits en Frans.