Top 10 Populairste attractieparken Nederland

In Nederland zijn er verschillende pretparken. In dit artikel hebben we de top 10 populairste attractieparken in Nederland omschreven.

1 De Efteling

Op nummer 1 van de top 10 populairste attractieparken Nederlands staat natuurlijk: De Efteling.  Attractiepark de Efteling sleept al jarenlang verschillende prijzen in de wacht. Ook dit jaar won de Efteling weer verschillende prijzen, waaronder 8 Diamond ThemePark Awards. Hierbij kwam de Efteling o.a. naar voren als ‘het beste park, het kindvriendelijkste park, mooiste park van Nederland en het meest spectaculaire park van Nederland’. Ook de ANWB verkoos de Efteling tot ‘het leukste dagje uit van Nederland 2015’.

Top 10 Populairste attractieparken Nederland

De Efteling is gelegen in het Noord Brabantse Kaatsheuvel en heeft attracties en bezienswaardigheden voor jong en oud. In juli 2015 zal de Efteling weer een nieuwe sensationele attractie openen; de Baron 1898. Bezoekers uit het noorden van het land hebben allerlei mogelijkheden om bijvoorbeeld te overnachten in het bungalowpark; Efteling Bosrijk of door bijvoorbeeld een Efteling arrangement te reserveren in een nabijgelegen hotel.

2 Toverland

Attractiepark Toverland is gelegen in Sevenum. Het betreft een deels overdekt attractiepark en een gedeelte buiten. Het attractiepark heeft circa 35 attracties, waaronder de meeste attracties achtbanen zijn. Daarnaast is er een groot aanbod kinderattracties voor jonge kinderen.

3 Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is gelegen bij Hellendoorn in de provincie Overijssel. Het park heeft meer dan 30 attracties waaronder verschillende snelle attracties en wildwaterbanen.

4 Drouwenerzand

Drouwenerzand is gelegen in Drouwen in Drenthe. Het attractiepark heeft verschillende attracties vooral voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.

5 Speelstad Oranje

Speelstad Oranje is het grootste overdekte attractiepark van Drenthe. Het park is gericht op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 10 jaar.

6 Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden is een overdekt attractiepark in Coevorden en is onderdeel van de Plopsa-groep.  Het park is eigendom van studio 100 en in het park ziet men verschillende vertrouwde figuren zoals Samson & Gert, Kabouter Plop, K3, Bobo, Bumba en Mega Mindy terug.

7 Walibi Holland

Walibi Holland is gelegen in Biddinghuizen, in de provincie Flevoland. Het park heeft verschillende achtbanen en andere zogenaamde ‘thrill rides’.

8 Attractie & Vakantiepark Slagharen

Attractie- & Vakantiepark Slagharen is zowel attractiepark als vakantiepark, gelegen in Slagharen in de provincie Overijssel. Het park heeft meer dan 30 attracties waaronder 2 achtbanen.

9 Duinrell

Duinrell is gelegen in Wassenaar in de provincie Zuid Holland. Op het terrein zijn een camping, zwembad en verschillende attracties te vinden.

10 Koningin Juliana Toren

Als laatste op de lijst van de top 10 attractieparken Nederland staat Koningin Juliana Toren. Dit park is gelegen ten westen van Apeldoorn in de provincie Gelderland. De park heeft zijn naam te danken aan de Julianatoren die in 1910 werd gebouwd en vernoemd naar de in 1909 geboren prinses Juliana. Inmiddels is het park uitgegroeid tot een familiepretpark met meer dan 60 attracies.