Vakantie Dordogne

De Franse streek Dordogne vind je in de Zuid Franse regio Aquitaine. Dankzij zijn aangename klimaat en diversiteit in landschappen en bezienswaardigheden is de Dordogne een populaire vakantiebestemming. Hier kunnen geliefdes een romantische vakantie beleven, maar gezinnen hebben hier ook de tijd van hun leven.

Vakantiehuisje boeken

Je kunt in de Dordogne verschillende vakantiehuizen boeken via de website van Francevilla.nl. Er is een aanbod van ruim 100 vakantiehuizen in de Dordogne waardoor je er zeker van bent dat er een leuk vakantiehuisje beschikbaar is die aan jouw wensen voldoet.

Terug in de tijd

De Dordogne wordt al sinds de prehistorie bewoont door mensen en het is dan ook niet verwonderlijk dat je in deze streek de prachtigste historische vondsten aantreft. Je vind hier grotten met mysterieuze muurschilderingen en musea met prachtige paleolithische verzamelingen waar kinderen en volwassenen hun ogen uitkijken. In de Dordogne staat een prachtig kasteel waar je na een mooie wandeling ook nog het oorlogsmuseum kunt bezichtigen.

Sportieve vakantie

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze Franse streek. In de Dordogne vind je prachtige bergen en diepe bergdalen. Fietstochten langs uitgestrekte velden en kabbelende riviertjes zorgen voor totale ontspanning. Voor sportieve vakantievierders is het mogelijk om te kanoën in de rivier en om paard te rijden langs de wijnranken. Golfliefhebbers hebben de keuze uit maar liefst zeven golfbanen met parcoursen met verschillende moeilijkheidsgraad.

Marktjes bezoeken

In de Dordogne kun je heerlijk wandelen door idyllische dorpjes en genieten van de Franse keuken in knusse bistro’s of in de zon op een terras. Hier vind je ook de leukste boerenmarkten en vlooienmarkten, waar je op zoek kunt gaan naar een bijzonder souvenir. In de Dordogne vind je oude zeepwinkels, waar men de meest heerlijk geurende, zelfgemaakte zepen verkoopt. Brocantes en antiekzaken zijn een walhalla voor de antiekverzamelaars.