Vakantie is niet altijd de oplossing

Veel mensen denken dat op vakantie gaan de oplossing is om burnout symptomen tegen te gaan. Misschien even een tijdje rust, lekker thuis zitten werkt ook niet. Rust is een van de belangrijke remedies, evenals het krijgen van steun. Toch moet je zorgen voor verandering van de situatie en patronen. Daarbij is externe hulp in bijna alle gevallen nodig.

Moeilijk veranderen

Het is moeilijk om te veranderen. Vaak moet je je hele beeld op je omgeving veranderen, en op bijvoorbeeld werk. Daarvoor is veel tijd nodig, met inspanning en oefeningen. Ten eerste moet je toegeven aan jezelf dat je een burnout hebt. Dit is geen aanstellerij maar een echte aandoening.

Rust

Wanneer je op vakantie gaat moet je ervoor zorgen dat je hier zeker je rust kan vinden en eventuele steun kan vinden. Door oefeningen te doen over bijvoorbeeld je thuisbeeld kan je ervoor zorgen dat een vakantie veel effect heeft.

Goed geregeld

Het is wel van belang ervoor te zorgen dat je vakantie goed is geregeld. Wanneer je stress krijgt om je vliegtuig te halen, en vervolgens je paspoort kwijt is zal dit zeker niet ten goed komen voor je rust. Daarnaast is het belangrijk dat je vakantie niet tegenvalt, of dat het je aan weinig ontbreekt. Natuurlijk kan een actieve vakantie ook goed werken, bijvoorbeeld backpacken. Dit is echter alleen de oplossing wanneer dit gewenst is.