Vliegangst medicijnen

travel1Er zijn genoeg medicijnen die je helpen om je vliegangst tijdelijk te onderdrukken. Je hebt bijvoorbeeld de bekende PAM-etjes, die de angst de onderdrukken. Je kunt deze gewoon bij de huisarts krijgen. Het is soms wel noodzakelijk om deze medicijnen voor langere tijd te slikken en de bijwerkingen van deze vliegangst medicijnen zijn soms groot, je kunt last krijgen van gewichtstoename en je kunt er zelfs verslaafd aan raken.

Slaapmiddel

Slaapmiddel is waarschijnlijk nog wel het meest gegeven medicijn. Tijdens de vlucht slaap je of ben je erg suf. Hierdoor ben je minder bezig met je omgeving en kun je de angst voor het vliegen gemakkelijk overwinnen. Dit is vaak wel tijdelijk. Het grote nadeel kan ook zijn dat alle emoties er uit komen als je op je eindbestemming komt. Je kunt er meerdere dagen mee bezig zijn om deze gevoelens weer onder controle te krijgen.

Het kan ook zijn dat je niet op de juiste manier reageert als er onverhoopt iets mis gaat in het vliegtuig of als je aankomt in het buitenland. Het kan vervelende situaties opleveren als je bij de Amerikaanse douane staat en je duf bent en er slecht uit ziet. Let hier mee op.