Vliegvakantie of autovakantie?

Nederlanders laten steeds vaker hun auto thuis en kiezen liever voor een vliegvakantie dan een autovakantie. De voornamelijke reden hierin is dat het vele maler voordeliger is. De benzineprijs is ontzettend hoog. Een korte vergelijking; een autoreis naar Spanje kost een gezin al snel 300 euro of meer aan benzine alleen, afhankelijk van waar je in Spanje verblijft, terwijl je een vliegticket al onder de 100 euro kan verkrijgen.

Haken en ogenautovakantie

Zo praktisch is het niet altijd. Men wilt graag een voordelige en comfortabele vakantie, en dat lijkt met het vliegtuig haalbaar. Maar denk je er ook bij na dat je nog naar het vliegveld moet reizen? Je auto op een vliegveld parkeren kan best veel geld kosten en een taxi in Nederland is ook niet bepaald goedkoop. Daarnaast wil je vanaf het vliegveld op je bestemming nog naar de accommodatie gereden worden. Dit alles wordt nog zwaarder als je een vakantie hebt met kinderen.

Praktischer?

In het hoogseizoen zullen de meeste mensen op vakantie gaan, en dan zijn de vliegtickets het duurste. Daarnaast ben je beperkt aan een bepaalde hoeveelheid bagage, tenzij je natuurlijk extra betaald. Met de auto kan je zoveel bagage meenemen als je kunt en heb je veel vrijheid. De reis naar je bestemming toe kan al heel mooi zijn, omdat je dan de kans hebt om te bezichtigen. Iets wat lastiger is als je met het vliegtuig bent, want dan moet je weer extra betalen om een auto te huren of een excursie in te plannen. Vliegen lijkt een stuk praktischer, maar een autovakantie heeft net zo goed een flinke portie aan voordelen.