Waar moet je op letten bij het boeken van een hotelkamer?

Het uitkiezen van een hotelkamer is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Waar moet je op letten? Wat is voor jouw belangrijk? Helaas zijn er een hoop mensen die niet kritisch naar een hotel kijken, zij kijken alleen naar de foto’s en of er een lekkere boxspring en een luxe badkamer is. Anderen kijken alleen naar de prijs. Echter zijn er ontzettend veel factoren die een belangrijke rol spelen zoals bijvoorbeeld hygiëne, faciliteiten, omgeving en de locatie van het hotel.hotelroom

Een hotel vlakbij het vliegveld is vaak luxe en niet duur, dit kan erg aantrekkelijk zijn, maar vaak hebben mensen bij het boeken niet door dat het een heel eind van het centrum van de stad ligt. Even een hapje eten of gezellig een drankje doen wordt daardoor lastig. Neem de tijd voor het boeken van een hotel.

Wat vind jij belangrijk?

Wat vind jij nu belangrijk aan een hotel? Waarschijnlijk begint het met de prijs, want als iedereen een onuitputtelijk budget zou hebben zouden alleen de duurste hotels in het midden van het centrum geboekt worden. Los van de prijs zijn er een aantal punten die belangrijk zijn om mee te nemen tijdens je boekingsproces. In welke wijk wil je zitten? Hoe ver van een metrostation? Wil je een hotel of een appartement? Wil je dat het ontbijt en eventueel diner ingebrepen zijn? Of ga je juist graag om de hoek bij een heerlijk restaurant eten? Wat verwacht je van de kamers? Wil je een grote kamer? Een luxe kamer? Of maakt het je niet zo heel veel uit, zolang het maar schoon is? Dan is er nog de keuze uit een gedeelde badkamer of een privé badkamer. Wil je een hotel wat door minimaal 20 mensen als goed is beoordeeld? En wil je een 24uurs receptie? Vind je het belangrijk dat er een parkeerplaats bij het hotel is? Dit zijn allemaal vragen waar je over na moet denken als je begint aan de zoektocht naar het geschikte hotel. Geloof niet alles wat je leest, dichtbij het centrum kan ook betekenen dat je ‘maar’ 20 minuten hoeft te rijden, terwijl jij denkt dat je op 10 minuten loopafstand van het stadscentrum bent. Lees beoordelingen en kijk via Google maps waar het hotel precies ligt.

Via wat ga je boeken?

Je kan natuurlijk direct via de website van het hotel een boeking plaatsen, maar er zijn ook vele overzichtelijke sites waar je makkelijk een hotel kunt boeken. Websites als booking.com zijn betrouwbaar en doen vaak goede aanbiedingen. Je hebt vaak wel een creditcard nodig voor het boeken van je hotel. Let goed op of je bij een bekende aanbieder boekt, je kan bij twijfel altijd ervaringen van anderen opzoeken via internet. Er moet tenminste een telefoonnummer, adres en KVK-nummer vermeld worden. Daarnaast is het belangrijk dat het boekingsproces uitgelegd staat.