Wereldwijd groeiende vraag vliegreizen

De vraag naar vliegreizen blijft wereldwijd groeien. In april lag het percentage vliegreizen met ongeveer 3,2 procent hoger dan het jaar ervoor. De toename is wel kleiner dan de maand ervoor dat was namelijk 6,2 procent. Maar dat komt vooral omdat er in die periode een aantal feestdagen, waardoor er meer vakantiereizen geboekt werden.vliegen

De toename van de vluchten is met name in de opkomende economieën zoals: Afrika, Azië en het Midden-Oosten. In Europa en Amerika waren de groei cijfers een stukje lager. In totaal maakt de hele branche een winst van ruim 10,6 miljard dollar.

In Nederland wordt er in de zomermaanden ook nog een stijging aan vliegreizen verwacht. Mede doordat ten opzichte van vorig jaar er meer Nederlanders op vakantie gaan naar het buitenland. Wel worden er in Nederland dit jaar meer toeristen verwacht, vooral Amsterdam en de Nederlandse kust zijn altijd erg in trek bij de toeristen.

Voor wintervakanties wordt er ook vaker gekozen voor vliegreizen. Mensen zijn tegenwoordig minder geneigd om de auto te pakken als ze op vakantie gaan. Dit kan ook te maken hebben met de toenemende brandstofprijzen.